Handbal Venlo speelt beide duels EHF Cup in Servië

Afbeelding ter illustratie © L1 (Maurice Jessen)
Handbal Venlo speelt beide wedstrijden in de vierde ronde van de EHF Cup in Servië. De club heeft zelf die beslissing genomen naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Handbal Venlo speelt in januari in de achtste finale van de Europacup tegen het Servische ZRK Bekament Bukovicka Banja.

Kritisch

De handbalclub schrijft in een persbericht kritisch te hebben gekeken naar de mogelijkheden van het spelen van een thuisduel in Venlo en een uitduel in Servië. Uitgangspunt was volgens de Venlose club daarin dat ze graag wilden spelen, maar wel op een veilige en verantwoorde manier. "Met in het achterhoofd de vorige ronde en de kans dat er nu weer zonder publiek gespeeld moet worden, was dat uiteindelijk doorslaggevend om voor twee wedstrijden in één weekend te kiezen."

Publiek

Handbal Venlo speelde in de derde ronde van de EHF Cup, het tweede clubtoernooi van Europa, de thuiswedstrijd tegen het Zwitsers LK Zug zonder publiek vanwege de coronamaatregelen. Toeschouwers zijn namelijk momenteel niet toegestaan bij sportwedstrijden.

Quarantaine

Naast de reële kans op het spelen van de thuiswedstrijd zonder publiek, bleek ook dat het voor tegenstander ZRK Bekament Bukovicka Banja lastig zou zijn om naar Nederland af te reizen vanwege een verplichte quarantaineperiode. In Servië zijn er daarnaast meer mogelijkheden omdat er wel met publiek kan worden gespeeld.

Geld

Handbal Venlo beseft zich dat het inkomsten mist door het spelen van twee wedstrijden in Servië. "In deze onzekere tijd tijd lopen de kosten en baten helaas niet in lijn met elkaar. Met de genomen beslissing kunnen we de impact en het risico inperken."

Januari

De handbalclub hoopt dat supporters vanaf afstand de club supporteren. De wedstrijden in Arandjelovac, gelegen op één uur van hoofdstad Belgrado, worden gespeeld op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari.