Maastricht biedt Max Verstappen feestelijke huldiging aan

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
Het zal nog moeten blijken of Max Verstappen wereldkampioen in de Formule 1 wordt, maar in Maastricht bereiden ze alvast een huldigingsfeest voor de Red Bull-coureur voor.
Maastricht biedt Verstappen een feestelijke huldiging aan, die dan in het MECC moet plaatsvinden. 'Uiteraard alleen indien de coronamaatregelen dit toelaten', zo staat in een persbericht.

Beslissende race

Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton staan gelijk met 369,5 punten in het WK-klassement. Zondag valt de beslissing in de Grand Prix van Abu Dhabi.

Gunstige ligging

In Maastricht sorteren ze al voor op het mogelijke kampioenschap van de Limburgse coureur. Het MECC denkt goede papieren te hebben voor het organiseren van een huldiging. "Daarnaast is de keuze voor de stad gunstig voor de vele Nederlandse én Belgische fans van de in Hasselt geboren autocoureur", zegt Rob van de Wiel, algemeen directeur MECC Maastricht. "Ook het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over de organisatie van de huldiging."
Het stadsbestuur van Maastricht heeft vooralsnog niet gereageerd.

Datum

In een persbericht laat het congrescentrum weten direct na het mogelijke kampioenschap contact op te willen nemen met het management van de coureur. Er is vooralsnog geen datum geprikt.

Live

De Grand Prix van Abu Dhabi is zondag vanaf 14:00 uur live te volgen op L1 Radio en in een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de GP van Abu Dhabi: