VVV geeft voorsprong weg tegen Jong Utrecht

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
VVV heeft vrijdagavond in Venlo verloren van Jong FC Utrecht. De thuisploeg kwam in de 1e helft op voorsprong, maar gaf die uit handen in het laatste kwartier: 1-2.
Joeri Schroijen was de smaakmaker voor de thuisploeg in de beginfase. Zijn acties bleven eerst nog zonder resultaat, maar dat veranderde in de 24e minuut. Schroijen gaf de bal voor, Mitchel van Rooijen werd onderuit getrokken. Scheidsrechter Eijgelsheim wees naar de stip. VVV-spits Sven Braken scoorde kordaat vanaf elf meter de 1-0.

Lat

VVV wilde meer maar de Utrechtse beloftenhadden zich nog niet neergelegd bij een nederlaag. Een paar speldenprikken van de ploeg van coach Darije Kalezic zorgden voor enig gevaar. Doelman Dylano van Crooij bezwoer een enkele hachelijke situatie.
Aan de andere kant raakte Sven Braken, na opnieuw voorbereidend werk van Joeri Schroijen, net voor rust de lat en dus was de ruststand 1-0.

Paal

De2e helft begon met kansen voor VVV en voor Jong Utrecht. Een schot laag over de grond van Yuya Ikeshita werd door doelman Van Crooij tegen de paal getikt. Yahcuroo Roemer was in de omschakeling gevaarlijk voor VVV, zijn schot ging voorlangs.

Gelijkmaker

VVV slaagde er niet in om op een comfortabelere voorsprong te komen. Daarbij zakte het niveau, met name van het Venlose spel. VVV-trainer Jos Luhukay trachtte met een drietal wissels een impuls te geven. Dat miste zijn effect want FC Utrecht-spits Nick Venema bracht de stand een kwartier voor tijd gelijk. Luhukay reageerde op de 1-1 met nog twee wissels.

Nederlaag

Ook die omzettingen brachten niet het gewenste resultaat, integendeel: Jong FC Utrecht zette VVV in de 87e minuut op achterstand. De 1-2 was opnieuw van Venema.

Halverwege competitie

In de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen leed VVV dus een nederlaag in eigen stadion.
Daarmee eindigt VVV-Venlo de aardige reeks van de laatste drie wedstrijden. Twee zeges en een gelijkspel krijgen nu een vervolg met een nederlaag. Halverwege de competitie voert de club slechts het rechterrijtje aan.
Volgende week speelt VVV voor de laatste keer dit jaar in het eigen Covebo Stadion De Koel de wedstrijd tegen TOP Oss.