Verstappen snelste in eerste vrije training in Abu Dhabi

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de snelste tijd neergezet. De Limburger kwam tot een tijd van 1.25'009 op het Yas Marina Circuit.
WK-concurrent Lewis Hamilton reed de derde tijd, achter teamgenoot Valtteri Bottas.

Softbanden

Bijna alle coureurs startten de eerste training, die in tegenstelling tot de kwalificatie en race werd verreden bij daglicht, op de softbanden. Ook WK-concurrenten Hamilton en Verstappen kozen voor de zachtste band. Verstappen klaagde in de beginfase van de training over zijn stuurwiel. De Limburger had het idee zijn stuur iets teveel naar rechts stond afgesteld. Verstappen kwam tot twee keer naar binnen om zijn stuurwiel te laten aanpassen.

Sneller

Hamilton en Verstappen reden een aantal snelle rondes op de softbanden. Daarin was Verstappen ruim twee tienden sneller dan de Brit. Verstappen noteerde 1.25'300, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met 1.25'552.

Pitbox

Na 25 minuten bleven zowel de bolide van Verstappen als die Hamilton wat langer in de pitbox staan en werden er kleine aanpassingen gedaan en nieuwe softbanden onder de auto's gezet. Met de nieuwe softbanden verbeterde Verstappen zijn tijd tot bijna onder de 1 minuut en 25 seconden: 1.25'009. Hamilton kwam dicht bij die tijd, maar zag zijn tijd worden afgenomen vanwege track limits, het volledig buiten de baan gaan met de bolide. Hamilton was zeker niet de enige die zijn tijd zag worden afgenomen. Een flink aantal coureurs hadden moeite met de drie track limits op het circuit in Abu Dhabi.

Snelste ronde

De eerste rondes na de bandenwissel bleken uiteindelijk direct de laatste snelle rondes van de WK-concurrenten. Verstappen en Hamilton reden daarna vooral langere tijd op de softbanden om te zien wat dat met de tijden deed voor de race van zondag. De tweede rijders van Mercedes en Red Bull, respectievelijk Valtteri Bottas en Sergio Pérez kenden prima resultaten. Bottas eindigde zelfs voor zijn teamgenoot, als tweede. Pérez reed de vierde tijd.

Kimi Räikkönen

Tijdens de eerste training kenden weinig coureurs problemen. Alleen Sebastian Vettel en de afscheidnemende Kimi Räikkönen verloren even de controle over hun bolide, maar konden hun weg zonder problemen vervolgen.

Tweede training

Wat de tijden waard zijn, is nog af te wachten. De teams krijgen de komende uren om de bolides te verbeteren. Om 14:00 uur Nederlandse tijd staat de tweede vrije training op het programma. De race komende zondag begint ook om 14:00 uur is live te volgen op L1 Radio en in een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de Grand Prix van Abu Dhabi: