Maassen: 'Met 43 zeges is het leuk om in de auto zitten'

Frans Maassen in het L1-programma AvondGasten Sport. © L1
Ploegleider Frans Maassen kijkt met zeer veel plezier terug op het afgelopen jaar. De oud-wielrenner uit Haelen maakte van de 43 overwinningen die de renners van Team Jumbo-Visma behaalden, een flink aantal achter het stuur van de ploegleiderswagen mee.
Maassen beleeft na al die jaren nog steeds veel plezier en voldoening aan het begeleiden van de renners van Team Jumbo-Visma. Sinds 2004 zit de voormalige renner een groot gedeelte van het jaar achter het stuur van de ploegleiderswagen.

Film

Maassen voelt zich na al die jaren nog steeds een bevoorrecht persoon om het wielrennen van zo kort bij mee te mogen maken. "Het is net alsof je in een film zit. Er gebeurt altijd iets. Het blijft supermooi om het werk van ploegleider te doen", zegt Maassen.

Amstel Gold Race

Dit jaar lukte het voor het eerst in zijn carrière om als ploegleider de Amstel Gold Race te winnen. Winnaar Wout van Aert droeg zijn winst in de Limburgse klassieker op aan zijn ploegleider. "Het deed me erg veel om dat van zo'n kampioen te horen. Wout is een geweldige renner", legt Maassen dat mooie moment nog eens uit.

Wereldtoppers

De ploeg van Maassen, Team Jumbo-Visma, is één van de beste wielerploegen ter wereld. Met toppers als Tom Dumoulin, Wout van Aert, Primož Roglic en Jonas Vingegaard staat de ploeg elk seizoen garant voor een flink aantal overwinningen. In 2021 boekte de Nederlandse formatie 43 overwinningen.

Mike Teunissen

Ook de Nederlandse titel was voor een renner van Jumbo-Visma: Timo Roosen. Ploegleider Maassen vindt het nog steeds jammer dat provinciegenoot Mike Teunissen die dag geen kampioen werd: "Hij had die dag dé benen om op de VAM-berg kampioen te worden. Dan heb je zo'n rood-wit-blauwe trui en dat geeft de rest van het team vleugels. Mike moet gewoon een aantal wedstrijden per jaar winnen, en dat gaan we volgend seizoen weer doen", besluit Maassen.