Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens wielrenners van het jaar

© Orange Pictures
Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens zijn de winnaars geworden van het Limburgs Wielergala 2021. Stultiens werd verkozen tot wielrenster van het jaar, Dumoulin tot wielrenner van het jaar.
Daarnaast won Scarlett Souren de prijs voor talent van de Toekomst. De winnaars werden gekozen door de Club24, bestaande uit oud-wielrenners en wielerprominenten.

Zevende keer

Dumoulin werd voor de zevende keer Limburgs wielrenner van het jaar. Daarmee evenaart hij het record van Frans Maassen en Bart Brentjens. De Maastrichtenaar lastte aan het begin van dit jaar een tijdelijke wielerstop in, maar keerde in juni weer terug in het profpeloton. Hij werd Nederlands kampioen tijdrijden en pakte zilver op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Dumoulin won de prijs voor Mike Teunissen uit Yssselsteyn en de in Sittard wonende Milan Vader. De genomineerden waren alle drie niet aanwezig bij de uitreiking. Ploegleider Frans Maassen nam de prijs namens Dumoulin in ontvangst.

Tweede keer

Stultiens won voor de tweede keer de prijs van wielrenster van het jaar. Pien Limpens uit Obbicht en Sophie van Berswordt uit Maastricht waren de andere genomineerden. De renster uit Meijel liet zich dit jaar in veel koersen van voren zien en werd onder meer zesde bij het NK op de weg en vierde in Donostia San Sebastian Klasikoa Women, de vrouwenversie van de Clasica San Sebastián. Stultiens was verrast door haar winst. "Ik had het niet verwacht", zei de renster in haar eerste reactie.

Talent

Scarlett Souren werd de winnares in de categorie renner/renster van de Toekomst. Souren won in de gemengde categorie voor Lars Rouffaer uit Sibbe en Luuk Herben uit Gronsveld. Souren blinkt vooral uit in het tijdrijden en als het bergop gaat. Ze werd dit jaar derde bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor junioren en eindigde als achtste in het eindklassement van de Watersley Ladies Challenge. De Meerssense was beduusd nadat bekend werd dat ze had gewonnen.

Jean Nelissen Award

Naast de uitreiking van de wielerprijzen van het jaar werd ook de winnaar van de Jean Nelissen Award bekend. De prijs, die wordt uitgereikt als eerbetoon aan de overleden sportjournalist, ging dit jaar naar sportjournalist Wiel Verheesen uit Heerlen. Verheesen staat bekend als wielerencyclopedie. Hij was aanwezig bij veel wielerwedstrijden, schreef meerdere boeken en gaf zijn mening in columns.

Coronavirus

Het Limburgs Wielergala werd dit jaar wederom in aangepaste vorm georganiseerd vanwege het coronavirus. Daarom waren alleen genomineerden en juryleden aanwezig bij de uitreiking van de prijzen in Watersley.
Meer over het Limburgs Wielergala is dinsdag te zien op 1Limburg en op televisie in L1mburg Centraal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!