Femke Gort in top-20 bij debuut op EK

© Orange Pictures
Wielrenster Femke Gort is bij het Europees kampioenschap veldrijden op de Drentse VAM-berg als 18de geëindigd. De uit Echt afkomstige wielrenster hoopte vooraf op een top 20 klassering in de belofte categorie, hetgeen dus ook gelukt is.
Gort maakte deel uit van een zeer sterke Nederlandse selectie. Shirin van Anrooij won de wedstrijd en mag komend jaar de Europese trui dragen.

Compleet Nederlands podium

Van Anrooij vocht een verbeten strijd met uittredend Europees kampioen Puck Pieterse. Fem van Empel zorgde voor een compleet Nederlands podium met een derde plaats.

Debuut

Voor Femke Gort was de Europese titelstrijd een leerzame wedstrijd. De 18-jarige renster maakte haar debuut in de Nederlandse ploeg. De titelstrijd werd verreden op de voormalige vuilnisbelt in Drenthe. De rensters moesten per ronde meerdere malen de VAM-berg klimmen. De stroken met modder maakten het parcours zwaar.

Valpartij in de slotfase

Femke Gort had lange tijd uitzicht op een plek in de top 10. Tot anderhalve ronde voor het einde reed ze op plek 13. Een door haar zelf veroorzaakte val, op een technisch moeilijke passage. Hierdoor zagen achter haar rijdende concurrenten kans om haar te passeren. De achterstand van Gort op de winnares was uiteindelijk vijf minuten.

Focus op het veldrijden

Bondscoach Gerben de Knegt besloot het Limburgse talent in zijn ploeg op te nemen vanwege het uitstekende presteren in de afgelopen wedstrijden. Gort maakte begin dit jaar de overstap naar de Belgische crossploeg BNS Technics Groep T.O.M. Bij deze ploeg krijgt ze de kans om zich volledig toe te leggen op het veldrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!