Video: Erik Meijer blikt terug op eerste triatlon

Erik Meijer na zijn triatlon © L1 (Jelle Kleinen)
Oud-voetballer Erik Meijer heeft afgelopen zondag zijn eerste triatlon volbracht. Meijer kwam na ruim elf uur zwemmen, fietsen en hardlopen over de finish in het Duitse Roth, nabij Nürnberg.
Nog geen twee dagen na zijn eerste wedstrijd sluit Meijer een tweede triatlon niet uit. "Vraag me dat volgende week nog eens. Ik zou het nu nog niet weten. Op dit moment zit ik nog in de fase van ontkenning."

Marathon

Meijer trainde de afgelopen maanden volop om een succesvolle eerste triatlon af te ronden. Meijer moest zondag in Duitsland 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna nog een marathon rennen. Toch valt het met de pijn wel mee. "Het gaat wel redelijk", zegt de oud-voetballer die überhaupt voor het eerst in zijn leven een marathon liep. "Alleen een marathon rennen kan iedereen", zegt een lachende Meijer in AvondGasten Sport.

Tien minuten

De marathon zorgde er echter wel voor dat Meijer even tien minuten rust moest pakken tijdens zijn triatlon. "Ik ben even tien minuten gaan zitten om mijn suikervoorraad aan te vullen." Hij ging toch door en kijkt trots terug. "Ik ben iedereen in mijn omgeving dankbaar die mij heeft geholpen en zich heeft aangepast en nu ben ik supertrots dat ik het heb volbracht. Het was een fantastische dag, de bekroning op een lange voorbereiding."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!