Fortuna Sittard legt keepers vast voor de toekomst

© Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft er een keeper bij. De Duitser Felix Dornebusch komt over van Braunschweig en tekent een contract dat loopt tot medio 2022, met de optie voor een extra seizoen.
Het contract van de huidige eerste keeper van de club, Yanick van Osch, is contract verlengd tot medio 2023, ook met de optie voor een verlenging van een jaar.

Goed voetbal

"Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging bij Fortuna Sittard", zegt Dornebusch. De 26-jarige Duitser werd opgeleid bij de jeugd van Schalke '04 en Vfl Bochum. Bij Bochum maakte hij ook zijn profdebuut. Daarna speelde hij bij 1.FC Nürnberg en Braunschweig. "Ik weet van mijn kindertijd nog dat clubs uit Nederland bekend stonden om hun goede voetbal en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan in de Eredivisie."
"Met Felix halen we een doelman in huis die precies past in het profiel dat we vooraf geschetst hadden", zegt technisch manager van Fortuna Sjoerd Ars. "Je ziet aan alles dat hij uit de Duitse keepersopleiding komt. Hij is erg ambitieus met een hoog arbeidsethos en wil zichzelf graag in Nederland verder ontwikkelen. Allemaal ingrediënten om er iets moois van te maken."
[facebook:]

Trots en vertrouwen

Ars is ook trots op de contractverlenging van Van Osch. "Yanick kan terugkijken op een sterk seizoen. Hij heeft zijn kans gedurende het afgelopen voetbaljaar met beide handen aangegrepen en laten zien dat hij over enorm veel kwaliteit beschikt. Deze contractverlenging heeft hij zelf afgedwongen met zijn sterke optredens." Zelf is de 24-jarige Brabander ook erg tevreden: "Ik ben ontzettend trots dat de club na één seizoen al mijn contract openbreekt, daar spreekt enorm veel vertrouwen uit. Ik kijk er naar uit om komend seizoen weer in volle stadions te spelen en ben enorm gedreven om de goede prestaties van het vorige seizoen door te trekken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!