Lions begin met winst, Bevo verliest in kampioensgroep

De mannen van OCI Lions hebben hun eerste slag geslagen in de strijd om de landstitel. Zij  moesten het in de kampioensgroep opnemen tegen en in Aalsmeer en wonnen met 27-29.
Lions was met 4 bonuspunten aan de strijd om de landstitel begonnen en stond bij rust in Aalsmeer na een boeiende eerste helft met 14-15 voor.

Rust

Ook na rust deden de twee ploegen niet voor elkaar onder en bleef de stand in evenwicht. Zo'n tien minuten voor tijd stond Aalsmeer met 25-24 voor, maar een paar minuten later was de stand weer gelijk.
In de slotfase was Lions doeltreffender dan de thuisploeg en pakte met 27-29 de overwinning in de eerste wedstrijd in de kampioensgroep.

Verlies voor Bevo

De handballers van Herpertz Bevo brachten het er minder goed vanaf. In Panningen verloren de mannen van coach Jo Hermans met 28-30 van Volendam.

Sterk Volendam

Bevo opende in De Heuf weliswaar de score, maar de bezoekers kwamen in korte tijd met 1-4 voor. De thuisploeg vocht terug, kwam op 4-4, maar zag de Volendammers daarna weer afstand nemen. Bij rust was het gat tussen het team uit Peel en Maas en de Noord-Hollanders al opgelopen tot acht doelpunten: 11-19.
In het tweede deel van de wedstrijd zag het ernaar uit dat Bevo tegen een fors verlies zou aanlopen. Het verschil liep op tot tien doelpunten voordat Bevo de koe bij de horens pakte en de achterstand grotendeels wegwerkte. Het verschil was bij het slotsignaal nog twee doelpunten in het voordeel van Volendam, dat daarmee de punten pakte en Bevo, dat twe bonuspunten had, op de laatste plaats van de kampioensgroep drukte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!