MVV wil met zege aansluiting vinden bij top

MVV-trainer Ron Elsen. © Jack Kochanowski
De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt MVV vrijdag tegen FC Oss. De sterrendragers hopen met een driepunter weer aansluiting te vinden bij de top van de Jupiler League.
"Als je die zou kunnen winnen, is het lekker dat je zo richting kerstmis gaat", zegt trainer Ron Elsen op de training van MVV donderdag. "En ook voor de aansluiting richting de top, is het belangrijk dat we winnen", voegt Shermaine Martina daar aan toe.

Moeilijke eerste seizoenshelft

De middenvelder heeft samen met zijn broer een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug. "Ik heb natuurlijk een scheurtje in mijn hamstring opgelopen in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht", zegt Shermaine. "Dat heeft voor mij vijf tot zes weken geduurd. Maar ik ben blij dat ik weer op het veld sta. Ik voel me zeer fit."

Blessuregevallen

Als je de eerste seizoenshelft van MVV zo bekijkt, dan valt vooral op dat er ontzettend veel blessuregevallen zijn geweest. "Ja, de ziekenboeg en dat in combinatie met het afstaan van een aantal jeugdinternationals natuurlijk, dat heeft ons wel pijn gedaan", zegt Ron Elsen. "Maar langzaam krijgen we weer wat meer spelers terug in de selectie. We hebben donderdag tien tegen tien kunnen trainen. Dus zeker met het oog op de tweede seizoenshelft denk ik dat het elftal weer wat meer body zal hebben."

'Body'

De afgelopen weken is aan de tegenstanders al duidelijk gemaakt dat er weer wat meer 'body' in de ploeg is. "We hebben nu twee keer gewonnen achter elkaar. Hopelijk geven we daar vrijdag een goed vervolg aan."