Bizarre ontwikkeling Van Marwijk: mogelijk toch naar WK

Van Marwijk en zijn assistent-coach en schoonzoon Mark van Bommel. © ANP
De kans dat Bert van Marwijk deze zomer tóch naar het WK gaat als bondscoach van Saoedi-Arabië, is plots weer aanwezig.
Nadat het land zich plaatste voor de eindronde, stapte Van Marwijk op. Opvolger Edgardo Bauza hield het echter niet lang vol, waardoor een comeback nu reëel is.



Koers gebr
oken

Van Marwijk verbaast zich niet over het vertrek van Argentijn Bauza. "Via mijn staf en de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt, begreep ik al dat het erg slecht ging, en ik kreeg ik in grote lijnen wel mee wat er speelde. Wij hebben twee jaar lang een duidelijke koers uitgezet, daar is rigoureus mee gebroken. Blijkbaar heeft dat niet goed uitgepakt", zegt hij tegen het
.


Deur op kier

Wat de in Meerssen woonachtige coach betreft, staat de deur naar een terugkeer op een kier. "Maar in alle gevallen doe ik het alleen op mijn voorwaarden. Ik heb twee maanden geleden precies aangegeven wat mijn visie was, welke eisen ik stelde aan de voorbereiding en aan de invulling van de staf. Daar denk ik nu niet opeens anders over. Ze weten exact wat ik wil, dus ik wacht het gewoon rustig af."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!