Max Verstappen: 'Vierde plek was het hoogst haalbare'

© ANP
Max Verstappen kwam zondagmiddag als vierde over de streep tijdens de Grand Prix van Duitsland. Volgens de 20-jarige Red Bull-coureur zat er niet meer in.
"Vierde was hier vandaag het hoogst haalbare onder deze omstandigheden", zei hij na afloop tegen Ziggo Sport.

Regen

Door de regenbui werd het een chaotische race in Hockenheim. Verstappen kan normaal gezien goed overweg op een nat wegdek. Zondag pakte het minder goed uit. "Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte het een beetje tegen ons", zegt Verstappen. "Qua resultaat had het niet uitgemaakt, want door die safety car heeft iedereen natuurlijk nieuwe banden gehaald, en ik ook. Op die zachte banden ben je niet snel."
Verstappen denkt dat hij zonder regen wel voor een podiumplek had kunnen gaan. "Nu kijken we al weer uit naar Hongarije, daar proberen we het natuurlijk weer goed te doen."

Hockenheim

Verstappen heeft zijn gewenste podiumplek in de Grote Prijs van Duitsland niet kunnen bemachtigen. De Limburger eindigde als vierde op Hockenheim, dezelfde positie waarop hij was vertrokken in zijn Red Bull. De Brit Lewis Hamilton won de race zeer verrassend.
?Verstappen handhaafde zich in het kampioenschap op de zesde plaats met 105 punten. Hij heeft nog maar één punt minder dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo bij Red Bull, die tijdens de race uitviel met een kapotte auto.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!