Ex-Fortunees fileert 'narcist' Oliseh en 'engnek' Chudik

Sjoerd Ars met (toenmalig) technisch manager Charly Chudik van Fortuna. © Twitter, Fortuna Sittard
Over het toch al veelbesproken bewind van Sunday Oliseh bij Fortuna Sittard is het laatste woord nog niet gezegd. Voormalig spits Sjoerd Ars doet nog een boekje open.
In gesprek met Voetbal International haalt de inmiddels gestopte aanvaller niet alleen uit naar de Nigeriaanse coach, maar ook naar toenmalig technisch directeur Charly Chudik.

'Krankzinnig persoon'

Ars zou naar eigen zeggen een aardig epistel kunnen schrijven over Oliseh en diens bevliegingen. "Zoek in het woordenboek de letterlijke betekenis van het woord narcist en je hebt exact het karakter van Sunday Oliseh. Ik dacht toch het nodige te hebben meegemaakt, maar met Oliseh maakte ik een krankzinnig persoon mee." Ingegrepen werd er volgens Ars niet, doordat clubvoorzitter Isitan Gün zich weinig op de club vertoonde.

Chudik

De spelersraad, waar Ars deel van uitmaakte, was volgens hem niet meer dan een 'lachfilm'. Toen het vijftal tegenover technisch manager Chudik onder meer aanstipte dat de voeding achteruitging, er volgens hen te weinig aan krachttraining werd gedaan en dat Oliseh op respectloze wijze communiceerde, beloofde Chudik volgens Ars beterschap.

'Engnek'

Enkele dagen later bleek echter dat de oefenmeester not amused was. "Oliseh zei tegen de rest van de groep: 'Jongens, laat dat vijftal maar aan mij over, ik ga jullie beschermen'. Knettergek. Het ergste was dat Oliseh precies kon opsommen wie van ons wat had aangegeven. En die griezel van een Chudik zat er gewoon bij. Toen Oliseh was uitgeraasd, ben ik op de technisch directeur afgestapt: Wat een engnek ben jij, ik wil nooit meer iets met jou te maken hebben."

Buitenspel

?Oliseh zou daarna de spelersraad buitenspel hebben gezet, zo stelt Ars. "Alleen aanvoerder Ferry de Regt liet hij nog wekelijks spelen, ook om zo de buitenwereld niet wijzer te maken dat het intern een bende was." Ars zou uiteindelijk verhuurd worden aan De Graafschap. Deze zomer zette hij een punt achter zijn carrière.

Eindeloos

"Het trieste was nog dat Oliseh echt eindeloos in zichzelf geloofde", vervolgt de voormalig goaltjesdief. "De belangenvereniging CBV had hem gevraagd lid te worden. Hij zei tegen ons dat hij dat niet wilde, want dan zouden ze alleen maar gratis zijn naam en foto gebruiken en ermee te koop lopen. Hoe verzin je het?"

Aan de kant geschoven

?Oliseh werd in januari alsnog aan de kant geschoven door de Fortuna-clubleiding. De Nigeriaan probeerde vervolgens via een arbitragezaak nog tevergeefs een terugkeer af te dwingen. Chudik vertrok deze zomer bij de club.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!