Jorrit Hendrix zint op revanche na zeperd tegen Ajax

Lasse Schöne van Ajax heeft het aan de stok met PSV'er Jorrit Hendrix. © ANP
Het honderdste eredivisieduel voor PSV'er Jorrit Hendrix is er een geworden om snel te vergeten. De 22-jarige middenvelder uit Panningen werd met zijn ploeg in Amsterdam met 3-0 van het veld getikt door Ajax. Hij zint op revanche.
"We hebben veel te weinig gebracht, ons af laten bluffen", zegt Hendrix tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat weten we ook met z'n allen, Ajax heeft hier terecht gewonnen. Klaar."

Publiek

Hendrix probeerde de koploper tevergeefs op sleeptouw te nemen. "Ajax ging er vol op, met het publiek erachter. Daar moet je hetzelfde tegenover brengen", zegt hij. Dat lukte echter niet. PSV had niet veel in te brengen in de Amsterdam ArenA.

Opstootje

Vervolgens kreeg hij het aan de stok met Lasse Schöne. Dat leverde hem een gele kaart op. Niet veel later ontsnapte hij aan een tweede gele kaart na een stevige overtreding op David Neres

Revanche

De koploper kan niet lang treuren om de zeperd. Woensdag moet Hendrix wederom aan de bak. Dan is FC Groningen de tegenstander. Hendrix wil zich dan ook revancheren. "Toen we van Heerenveen verloren, pikten we het daarna ook goed op", zegt hij tegen de krant. "Dat zit er nu weer in, denk ik. Maar dan moet het wel beter dan tegen Ajax."