Van Marwijk gunt Feyenoorder Jones WK-deelname

© ANP Foto
Bondscoach Bert van Marwijk gunt doelman Brad Jones van Feyenoord deelname aan het komende WK in Rusland.
De 36-jarige Australiër is een van de drie keepers die zijn plek heeft behouden in de tot 26 man ingekrompen selectie van de 'Socceroos'. De andere doelverdedigers zijn Mat Ryan (Brighton & Hove Albion) en Danny Vukovic (Racing Genk). Mitchell Langerak (Nagoya Grampus) viel als vierde keeper af.

Veteraan

Veteraan Tim Cahill maakt nog altijd deel uit van de voorlopige selectie van de oefenmeester uit Meerssen. De 38-jarige aanvaller van Millwall kan aan zijn vierde WK beginnen, hoewel hij in Engeland slechts sporadisch in actie komt.

Nieuwelingen

De twee nieuwelingen Daniel Arzani (Melbourne City) en Fran Karacic (NK Lokomotiva) overleefden eveneens de eerste schiftingsronde van de Nederlandse coach. Zij kunnen in de oefeninterland op 1 juni tegen Tsjechië hun debuut maken. Van Marwijk moet zijn definitieve WK-selectie van 23 spelers voor 4 juni bekendmaken.
Van Marwijk debuteerde eind maart met een zware nederlaag tegen Noorwegen (4-1). Australië hield Colombia enkele dagen later op 0-0.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!