VVV wint van FC Twente in Herman Teeuwen Memorial

© Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft de 15e editie van de Herman Teeuwen Memorial gewonnen. In de Koel in Venlo werd FC Twente met 2-1 verslagen.
De wedstrijd tegen de bezoekers uit Enschede was nog maar nauwelijks begonnen of de Venlonaren stonden al met 1-0 voor. Nieuwkomer Martin Samuelson werd in de zestien onderuit gehaald en de strafschop werd verzilverd door Tino-Sven Susic.

Hoekschop

In de 21e minuut was het opnieuw raak. Promes kreeg de bal uit hoekschop van Susic en bediende Grot, die de 2-0 op het scorebord zette. Beide ploegen kregen daarna kansen, maar gescoord werd er voor rust niet.

Award

VVV-Venlo begon met dezelfde elf als voor rust aan het tweede deel van de wedstrijd. Na tien minuten werd Damian van Bruggen gewisseld voor Evert Linthorst, die voor aanvang van de wedstrijd de Jan Klaassen Award in ontvangst had mogen nemen. Even later nam Yahcuroo Roemer de plek van Peter van Ooijen in.

Wissels

Een kwartier voor het einde ging de verdediging van VVV de fout in en wist Oosterwijk de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Direct daarna wisselde FC Twente maar liefst zes spelers en bracht VVV Leroy Labylle in het speelveld voor Jay-Roy Grot.
Vijf minuten voor tijd verliet Susic met applaus van de 1.747 bezoekers het veld om plaats te maken voor Dekker.

Tribune

Trainer Marino Pusic van FC Twente volgde de wedstrijd vanaf de tribune. Hij werd woensdag naar de kant gestuurd tijdens het duel tegen FC Emmen en zag zijn ploeg opnieuw verliezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!