Ook FC Volendam slachtoffer van sterke thuisreeks Fortuna

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft ook haar derde thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. FC Volendam werd met 1-0 verslagen.
Marco Ospitalieri was met een benutte vrije trap de gevierde man bij de aanvallend spelende thuisploeg, die zich daardoor handhaaft in de top van de Jupiler League.

Clubrecord

Seizoenoverschrijdend heeft het team van Sunday Oliseh nu zeven thuisduels op rij gewonnen, een clubrecord.

Vizier niet op scherp

Het duel ontbrandde al snel doordat beide ploegen de aanval zochten. Daarbij hadden de Fortunezen André Vidigal en Marco Ospitalieri in kansrijke positie het vizier niet op scherp staan. Volendam, de nummer 18 van de Jupiler League, bleek de gevaarlijkste ploeg van de twee. Nick Doodeman miste voor een zo goed als leeg doel, Teije ten Den schoot uit een counter over het doel van Miguel Santos en ook Nick Runderkamp verzuimde af te ronden.

Aantrekkelijke eerste helft

Het spel golfde ook in het restant van de aantrekkelijke eerste helft op en neer en dat leverde drie kansen op voor Fortuna-spits Finn Stokkers. Eerst wist hij van dichtbij niet af te drukken, daarna zeilde zijn schot rakelings voorbij de verkeerde kant van de paal en bij de beste kans, zo'n 5 minuten voor rust, pareerde ex-MVV-keeper Hobie Verhulst zijn kopbal op fraaie wijze. Volendam kreeg ook nog een prima gelegenheid om de score te openen, ware het niet dat Ten Den nét te hoogte mikte.
© Niels van Renen

Kansenregen

Ook in de tweede helft bleef het kansen regenen in Sittard. Het thuispubliek haalde opgelucht adem toen een Volendam-counter door Joey Veerman werd besloten met een schot op de lat. Nog geen minuut later had ook Fortuna het aluminium geraakt, toen de inzet van Stokkers tergend langzaam stokte tegen de paal. De Fortuna-spits was ongelukkig in de afronding en dat was mede te wijten aan het sterke optreden van Volendam-keeper Verhulst, die na een uur spelen nog een kopbal van de spits onder de lat uit sloeg.

Vrije trap

Twintig minuten voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Nota bene linksback Marco Ospitalieri was de doelpuntenmaker: hij krulde een vrije trap fraai over de muur en liet het netje bollen. Daarna kreeg Djibril Dianessy in de slotfase niet minder dan drie opgelegde mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de Fransman haalde de trekker niet over. Die onzorgvuldigheid bleef onbestraft, want Volendam kon Fortuna geen pijn meer doen.
© Niels van Renen