Finale! Lieke Martens schrijft historie met Oranjevrouwen

© ANP
De Oranjevrouwen hebben historie geschreven, door voor het eerst de finale van het Europees Kampioenschap te bereiken. Engeland werd in de halve finale met 3-0 verslagen.
Voor 30.000 toeschouwers in Enschede kwam Oranje in de 22e minuut op voorsprong door Vivianne Miedema. Dat was ook de ruststand.

Redding
Daniëlle van de Donk zorgde in de 64e minuut voor de 2-0. In de slotfase voorkwam keepster Sari van Veenendaal tweemaal met een sterke redding de Engelse aansluitingstreffer, en daarna haalde Sherida Spitse nog een bal van de lijn.

Martens
Sterspeelster Lieke Martens uit Bergen was verantwoordelijk voor de 3-0 in het eindsignaal. Haar trap werd door Bright van richting veranderd, waardoor het als een eigen doelpunt de boeken in gaat. Martens speelde voor de rest geen erg opvallende, maar wel een nuttige wedstrijd.

Denemarken

Tegenstander in de finale is Denemarken, dat eerder op de avond na strafschoppen won van Oostenrijk. De Oostenrijkse vrouwen misten in Breda hun eerste drie strafschoppen, wat uitschakeling betekende. De finale is zondag om 17:00 uur in Enschede.