Gullit vergelijkt zichzelf met Verstappen: 'Parallellen'

Ruud Gullit (links) met Frank Rijkaard na het winnen van het EK in 1988. © ANP
Het lijkt erop dat voormalig topvoetballer Ruud Gullit en Formule 1-coureur Max Verstappen het goed met elkaar kunnen vinden, nadat ze samen een reclamespotje opnamen. Gullit vergelijkt zijn carrière zelfs met die van Verstappen.
Tijdens de race van Verstappen in het Italiaanse Monza was Gullit toeschouwer, op uitnodiging van de Limburgse coureur. "Er zijn veel parallellen te trekken", zei Gullit na afloop tegen De Telegraaf.Tackles maken

Gullit ziet het Red Bull van Verstappen een beetje als Haarlem en Sampdoria, de mindere clubs waarvoor hij vroeger speelde. "?Het is namelijk makkelijk praten als je net als AC Milan altijd alles wint. Maar ik heb ook bij Haarlem en Sampdoria gespeeld, clubs waar je naar andere middelen moest grijpen om het de tegenstander moeilijk te maken. Dat ben je gedwongen erin te vliegen en tackles te maken."


Messi en Ronaldo

De Zwarte Tulp
was dan ook teleurgesteld dat Verstappen een tijdstraf kreeg, na een inhaalactie waar Mercedes-coureur Valtteri Bottas bij betrokken was. "Als ik de race bekijk, dan is het net alsof iedere tackle op Ronaldo of Messi wordt afgefloten. Hem wordt de mogelijkheid ontnomen om tot het uiterste te gaan. Ik vond dat zonde, want een podiumplaats was de kers op de taart geweest."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!