Kerkradenaar slachtoffer van keeperscarrousel Dordrecht

© ANP
Doelman Nick Wolters (24) speelt dit jaar met een wel heel aparte constructie voor FC Dordrecht; hij keept om de twee wedstrijden.
De andere twee wedstrijden staat dan concurrent Renze Fij onder de lat bij de Schapenkoppen.

Eerste keeper
Beide doelmannen kwamen deze zomer naar FC Dordrecht, in de hoop eerste keeper te worden bij de Jupiler League-formatie. Trainer Gérard de Nooijer wilde op basis van de voorbereiding echter niet kiezen tussen beide goalies, omdat hij ze te zeer aan elkaar gewaagd vindt.
Niet gewend
Daarom heeft De Nooijer gekozen voor de 'omstebeurt-constructie', iets wat in het profvoetbal zelden tot nooit vertoond is. "Dit is niet wat we gewend zijn", zegt Kerkradenaar Wolters tegenover Fox Sports. "En dit is niet zoals het zou moeten gaan misschien. Maar bij ons is het momenteel niet anders en daar moet je je bij neerleggen."

Winterstop
Tot de winterstop blijft de keeperscarrousel in Dordrecht draaien. Daarna bekijkt De Nooijer de situatie opnieuw. Fij mocht het seizoen aftrappen en kreeg prompt vijf goals om zijn oren in het eerste competitieduel, in een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard (5-1). De tweede wedstrijd, thuis tegen Jong FC Utrecht, werd wel gewonnen: 2-1.

Wolters kwam deze zomer over van Roda JC, waar hij nooit in het eerste speelde. Afgelopen seizoen zat hij 25 keer op de Kerkraadse bank als reservekeeper, maar het kwam dus nooit tot een invalbeurt.