Verhaegh rekent niet op Oranje: 'Ben geen bondscoach'

© ANP
Paul Verhaegh uit Kronenberg denkt dat hij zijn laatste interland voor het Nederlands elftal al gespeeld heeft. De rechtsback rekent niet op een oproep van kersvers bondscoach Ronald Koeman.
Verhaegh zet zijn vraagtekens bij het selectiebeleid van de afgelopen jaren, waarbij veel jonge, onervaren spelers wél de kans kregen. "Maar dat is geen frustratie van me", zegt hij tegen Voetbal International.

Uit beeld

De verdediger is een onbetwiste basisspeler bij VfL Wolfsburg, maar is al een tijdje uit beeld geraakt bij diverse bondscoaches. "In Nederland word ik weleens over het hoofd gezien, maar het zij zo", zegt Verhaegh, die bij zijn club bovendien gelegenheidsaanvoerder is. "Ik ken mijn eigen kwaliteiten en weet dat ik hier een gerespecteerde Bundesliga-speler ben. Dat geeft voldoening."

Ervaren

De Kronenberger was in 2014 wel international, toen hij met Oranje derde werd op het WK in Brazilië. "Daarna heeft er een verjonging plaatsgevonden", aldus de rechtsback. "In het begin zat ik nog wel een enkele keer bij de selectie, maar de laatste twee jaar heb ik niks meer gehoord vanuit de KNVB. Jammer. Ik ben ervaren, fit en speel elk seizoen meer dan dertig wedstrijden in een grote competitie. Maar ik ben geen bondscoach."

Gesloten boek

Ronald Koeman is sinds kort wél bondscoach, maar Verhaegh denkt niet dat dat verandering in de zaak brengt. "Nee, het Nederlands elftal is voor mij een gesloten boek. Ik hou er in elk geval totaal geen rekening meer mee", besluit de 34-jarige routinier. In het verleden speelde hij bij onder meer bij Vitesse en FC Augsburg.