Dumoulin bepaalde de neutralisatie in Rome

© Jean-Pierre Geusens
Niet Chris Froome, maar Tom Dumoulin bepaalde afgelopen zondag in de slotrit van de Giro d'Italia dat er niet meer werd gestreden voor het algemeen klassement.
Dat vertelde de Maastrichtenaar donderdagavond in café Rebelle in Maastricht, waarin werd teruggeblikt op de Giro d'Italia.

Neutralisatie
Tijdens de laatste rit in Rome besloot de organisatie dat er niet meer om het algemeen klassement werd gestreden. Dumoulin: "Ik ben op een gegeven moment naar Froome gegaan om die neutralisatie voor te stellen. Ik vond het parcours van de laatste rit veel te gevaarlijk. En ik had sowieso niet willen winnen door een valpartij."

Tour

Dumoulin liet verder weten dat hij maandag bekendmaakt of hij zal starten in de Tour de France. "Eerst rij ik vrijdag het klimonderdeel van de Hammer Series in Vaals. Daarna heb ik twee dagen rust en dan hebben we maandag nieuws over de Tour de France", zei de renner van Team Sunweb.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!