Fortuna ziet Turks tiental in slotfase langszij komen

© Niels van Renen
Fortuna heeft zondagavond nagelaten de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Turkse Göztepe naar zich toe te trekken. In overtal werd in de slotfase de 1-1 geïncasseerd.
De wedstrijd, die werd gespeeld in Loenen, was de afsluiting van een trainingsweek in Hoenderloo.

Semedo

Het eerste gevaar in de oefenpot kwam van Sittardse zijde, maar de vrije trap van Alessandro Ciranni spatte uiteen op de lat. In de negentiende minuut was het alsnog raak toen, zoals zo vaak, Lisandro Semedo het net wist te vinden.

Zesde

Aan de overkant moest Fortuna-keeper Aleksei Koselev daarna enkele keren handelend optreden tegen de Turkse aanvallers. Göztepe werd in het afgelopen seizoen knap zesde in de Turkse competitie.
© Niels van Renen

Rood

In de tweede helft werd er door beide teams een flinke lading wissels doorgevoerd, maar bij de Turken mocht een speler zonder vervanger het veld verlaten: Özturk werd door scheidsrechter Dennis Higler op rood getrakteerd.

Gelijkmaker

Met een man meer op het veld lukte het Fortuna echter niet om de voorsprong vast te houden. Twee minuten voor tijd tekende Axel Ngando namens Göztepe voor de gelijkmaker en eindstand: 1-1.

Aansprekende tegenstander

Eerder in de week verloor Fortuna al een oefenduel van een andere Turkse tegenstander, namelijk Antalyaspor (0-1). Volgende week zaterdag speelt Fortuna in eigen huis een vriendschappelijk duel tegen een aansprekende tegenstander. Het Duitse Bayer 04 Leverkusen is dan immers de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!