Wielerseizoen start met Volta Limburg Classic

Foto van de wielerwedstrijd Volta Limburg Classic © archief L1
Wielerliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in het zuiden van de provincie. Zaterdag wordt namelijk de Volta Limburg Classic verreden, volgens kenners één van de zwaarste Nederlandse klassiekers.
De wedstrijd staat dit jaar voor de 44e keer op het programma. Tot 2012 werd ze verreden onder de naam Hel van Mergelland.

Uitdagers

Rob Ruijgh uit Sibbe en Bram Nolten uit Geleen zijn twee mannen die zaterdag aan de Diepstraat in Eijsden starten. Ook de winnaar van vorig jaar, Floris Gerts, verschijnt zaterdag aan de start. De renner van BMC uit Leiden is geboren in Maastricht. Zijn ploeggenoot Ben Hermans uit Hasselt, die ook aan de start verschijnt, won een maand geleden nog de Ronde van Oman. LottoNL-Jumbo renners Dylan Groenewegen en Paul Martens zijn zijn grootste uitdagers.

Vrouwen

Dit jaar is er voor het eerst ook een editie voor vrouwen. In totaal starten zo'n 130 vrouwen in Eijsden. Sabrina Stultiens uit Meijel is een van hen. Ze keerde vorige maand terug van een lange blessure. De dames starten 45 minuten na de mannen. In Eijsden strijdt Stultiens onder andere tegen de fietsters van de Boels-Dolmans-ploeg, zoals de Canadese Carol-Ann Canuel en de Poolse Katarzyna Pawlowska.

Venray

De Parkhotel Valkenburg-rensters Kyara Stijns uit Bunde en Pauliena Rooijakkers uit Venray doen ook mee.
De Volta Limburg Classic voor mannen en vrouwen is zaterdag rechtstreeks te zien op L1 TV vanaf 11:00 uur.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.