Topscorer Roda JC gaat miljoenen opstrijken in Egypte

Roda-spits Dani Schahin houdt Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste van de bal af. © Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Na twee seizoenen in dienst van Roda JC vervolgt Dani Schahin zijn carrière bij het Egyptische Pyramids FC. Daarmee maakt de spits een financiële klapper.
De Egyptische club schotelt de Duits-Palestijnse aanvaller namelijk een op zijn zachtst gezegd aantrekkelijk driejarig contract voor.

3,5 miljoen euro

Volgens Elfvoetbal gaat Schahin bij de nummer negen van de Egyptische competitie jaarlijks 3,5 miljoen euro verdienen. Zijn zaakwaarnemer zegt tegenover het magazine dat de club, die tot voor kort bekend stond als Al Assiouty Sport, in de afgelopen dagen ook al acht en zes miljoen euro betaalde om twee Brazilianen binnen te hengelen.

Eerste keus

Bij Roda JC kende Schahin twee jaar geleden een valse start, toen hij een half seizoen miste door slepende blessures. Daarna zou hij onder de coaches Yannis Anastasiou en Robert Molenaar uitgroeien tot de onbetwiste eerste keus in de punt van de Kerkraadse aanval.

Productief

Het afgelopen seizoen was één van de meest productieve van Schahin. In 33 officiële wedstrijden was hij dertien maal trefzeker voor de Koempelclub. Zijn aflopende contract werd, mede door de degradatie van Roda JC naar de Keuken Kampioen Divisie, deze zomer niet verlengd.
De fysieke sterke spits speelde eerder bij onder meer Hamburger SV, 1.FSV Mainz, SC Freiburg en Fortuna Düsseldorf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!