Roda-redder Aleksei Korotaev optimistisch over rechtszaak

© ANP
Roda-geldschieter Aleksei  Korotaev verwacht dat hij zijn rechtszaak binnenkort positief kan afsluiten.
"Hij zegt dat hij zelfs nu al een deal kan sluiten met justitie om het definitief af te ronden, maar hij wil dat niet omdat hij 100 procent overtuigd is van zijn volledige onschuld", zegt Roda-directeur Wim Collard in het L1 Radio voorzittersdiner.

Skype

De clubleiding van Roda JC heeft regelmatig contact met investeerder Korotaev. "Vrijdag hebben we weer uitgebreid via Skype met elkaar gesproken", zegt Collard.

Uitspraak

De Zwitsers-Russische zakenman kan nog steeds niet over zijn banktegoeden beschikken, in afwachting van de uitspraak in zijn rechtszaak in Dubai. Korotaev is op borgtocht vrij en heeft volgens Collard veel vertrouwen in een spoedige positieve afhandeling. "Hij hoopt dat dit al gebeurt in de komende transferperiode, maar dat is niet zeker", zegt de directeur.

Miljoenen

Roda heeft nog een fors miljoenenbedrag (naar verluidt 2 miljoen euro) tegoed. Dat staat nu nog op een rekening van een notariskantoor in Heerlen. Dat geld is voor Roda bestemd, maar is tijdelijk bevroren in afwachting van de uitkomst van het Korotaev-proces.

Positieve afloop

Roda houdt nog steeds de mogelijkheid open om met Korotaev in zee te gaan. "Het moet uiteraard niet te lang duren, maar ook wij hebben vertrouwen in een positieve afloop", zegt Collard. Volgens de directeur is Korotaev nog steeds bezig met het enthousiasmeren van zijn netwerk om mee te investeren in Roda JC.
Het hele L1 Radio voorzittersdiner is maandag vanaf 16:00 uur te beluisteren op L1 Radio