Pauliena Rooijakkers finisht als zestiende in La Course

© iStock
Pauliena Rooijakkers is als zestiende gefinisht in La Course by Le Tour de France. De wielrenster uit Venray was daarmee de beste renster van WaowDeals Pro Cycling in deze eendaagse wedstrijd in de Franse Alpen.
Ploeggenote en kopvrouw Sabrina Stultiens vervulde in La Course geen rol van betekenis en kwam in een groep van 16 rensters in de achterhoede over de streep.

Van Vleuten

Annemiek van Vleuten, die afgelopen zondag de Giro Rosa op haar naam schreef, won La Course voor het tweede achtereenvolgende jaar. Zij joeg in de laatste kilometers van de 112,5 kilometer lange wedstrijd op Anna van der Breggen van Boels-Dolmans Cycling Team en ging haar 25 meter voor de streep in Le Grand-Bornand voorbij.

Kopgroep

Een kopgroep van vijf rensters bouwde een voorsprong op van maximaal twee minuten. Van de vijf hield Leah Thomas het langst stand. De Deense Cecilie Uttrup Ludwig trok op de Col de Romme ten aanval en werd achtervolgd door Lucinda Brand.
Zij moest op de slotklim, de Col de la Colombière, passen en Ludwig werd door Van Vleuten, Van der Breggen en de Canadese Moolman achterhaald. Een kilometer voor de top ontsnapte Van der Breggen, bouwde in de afdaling naar Le Grand-Bornand een lichte voorsprong op Van Vleuten op, maar moest kort voor de streep capituleren.
[slideshow:video:1263772||video:1258650]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!