MVV sluit 2017 in mineur af en verliest van FC Oss

© Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie.nl
MVV is er niet in geslaagd om het kalenderjaar met een positieve noot af te sluiten. De Sterrendragers gingen op bezoek bij FC Oss in het slotkwartier kopje onder: 1-0.
Door de nederlaag zakt MVV van plek negen naar het rechterrijtje van de Jupiler League.

Dichtbij

De Maastrichtenaren kwamen in de eerste helft meermaals dichtbij de openingstreffer, ware het niet dat onder meer Joeri Schroijens inzet van de lijn werd gehaald en Oss-keeper Xavier Mous een van richting veranderd schot van Dean Koolhof onder de lat uit ranselde. De thuisploeg kon daar slechts een kopbal van Dennis Janssen tegenover zetten, die op fraaie wijze onschadelijk werd gemaakt door Michael Verrips.

In het zadel

Na dat veldoverwicht in de eerste helft zakte MVV na rust in en daarmee hielp de ploeg FC Oss in het zadel. Samy Mmaee moest in de doelmond voorkomen dat een klutssituatie tot de 1-0 leidde en Istvan Bakx verprutste namens de gastheren een vrije schietkans. Het team van Ron Elsen raakte het initiatief zo volledig kwijt en de coach probeerde het tij te keren door de van een blessure herstelde Marvin Ogunjimi in te brengen.

Mis

Slordigheid vierde echter hoogtij in een tweede helft waar de kansen schaars waren. Een kwartier voor tijd ging het echter mis in de Ossche mist toen de MVV-defensie mistastte: Richard van de Venne kreeg teveel ruimte en schoot overtuigend de 1-0 binnen. Een geforceerd slotoffensief van de Maastrichtenaren bleek tevergeefs, ook toen Florian Loshaj in de slotseconden het doel miste.
Door de nederlaag zakt MVV naar de elfde plek in de Jupiler League, met 25 punten uit 19 wedstrijden. FC Oss passeert de rood-witten op de ranglijst.