Van Bommel bevestigt: Van Marwijk krijgt informele rol

© Edwin Vossen/L1
Het hing al even in de lucht, maar donderdagmiddag heeft Mark van Bommel (41) bevestigd dat zijn schoonvader Bert van Marwijk een ondersteunende rol krijgt bij PSV.
De nieuwbakken PSV-trainer vertelde dit na afloop van zijn eerste training bij de Eindhovenaren.Niet dom

Van Bommel stond Van Marwijk in Rusland nog bij op het WK, als assistent-trainer van Australië. Nu zijn de rollen min of meer omgedraaid. "Hij zal niet dagelijks op het veld staan. Soms zal hij op de training zijn, soms niet. Als je zo iemand in de familie hebt, die alles heeft meegemaakt van amateurniveau tot UEFA Cup, dan zou ik dom zijn om dat niet te benutten", sprak de trainer uit Maasbracht.
Vrije rol
Van Marwijk zal tijdens wedstrijden niet plaatsnemen op de bank, maar op de tribune. De ervaren trainer krijgt een vrije rol als 'senior-coach' en dient vooral als klankbord voor zijn schoonzoon. "Hoe zou je dit aanpakken, welke keuzes maak je hier. Maar dat gaat gewoon heel natuurlijk, zoals dat altijd bij ons gaat", stelt Van Bommel.

Korte vakantie
De PSV-coach werd dinsdag met Australië uitgeschakeld op het WK. Van Bommel is pas net terug uit Rusland en stond donderdagochtend dus al op het veld bij PSV. De Maasbrachtenaar zal vrijdag nog training geven, maar gaat daarna een week op vakantie. "Het is niet ideaal, maar ik ben het wel eens met de directie van PSV om dit te doen. Ik moet mijn rust pakken."

Dominante stijl

De kersverse PSV-coach wil van zijn team een dominante ploeg maken, die tegenstanders kapot gaat spelen. "Ik heb wel een duidelijk idee over voetbal. Uiteindelijk gaat het om winnen, graag op onze manier. Niet speciaal. Maar mijn manier." PSV-spits Luuk de Jong bevestigde dat na afloop van de eerste training. "Sommige dingen wil hij zeker anders. Hij wil dominant spelen, de bal snel rond laten gaan, de zones goed verdedigen en de ruimtes klein maken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!