Max Verstappen: "We moeten alert zijn en kansen pakken"

© ANP
Het circuit Gilles Villeneuve in Montréal, waar zondag de Grote Prijs van Canada wordt gereden, behoort niet tot de favoriete racebanen van Max Verstappen.
Alert zijn en kansen pakken waar ze te pakken zijn, dat is volgens de coureur belangrijk tijdens de race.

Niet bijzonder
"Mijn vader vindt het een supercircuit. Ik vind het wel oké, maar niet erg bijzonder. Er is niet iets waar ik van sta te springen", liet de negentienjarige Formule 1-coureur van Red Bull donderdag op zijn website Verstappen.nl weten.

Chicanes
"Er zijn hier vier chicanes, maar ik houd meer van lange, snelle bochten, zoals op Spa-Francorchamps", vervolgde hij. "Als je bij de laatste chicane, bij de 'Wall of Champions', de kerbstones verkeerd neemt, ga je natuurlijk de muur in. Al stelt het weinig voor vergeleken met Monaco."

Kansen

Verstappen eindigde de vorige Grand Prix als vijfde op het stratencircuit van Monte Carlo. "Na Monaco heb ik niet zo veel aan het racen gedacht en heb ik vooral tijd doorgebracht met vrienden en familie. Hier in Canada kunnen we weer proberen om het beter te doen. We moeten alert zijn en de kansen pakken die we krijgen. Hopelijk gebeurt er voor ons nog iets, je weet maar nooit."
De race is zondagavond live te volgen via 1Limburg