Hofland: 'Het voelt heel vertrouwd bij Fortuna'

© Frank Moonen
Kevin Hofland staat amper een week voor de groep in Sittard als assistent-trainer naast Claudio Braga. Hofland heeft niet onder stoelen of banken gestoken ooit te willen terugkeren op het oude nest.
"De clubliefde is nooit weggeweest en dit voelt heel vertrouwd", zegt de oud-voetballer uit Brunssum

Een kind van de club

Hofland begon zijn voetbalcarrière op 10-jarige leeftijd bij Fortuna. Daarna voetbalde Hofland voor PSV, Wolfsburg, Feyenoord en sloot zijn carrière af in Cyprus. Hofland heeft in ieder geval tot het einde van het seizoen Fortuna onder zijn hoede, samen met Claudio Braga.

Topper

Fortuna Sittard kruist vrijdagavond de degens met NEC. Koploper in de Jupiler League Jong Ajax kan niet promoveren, dus als je hen niet meetelt, is het een duel tussen de nummer 1 en 2 van de Jupiler League. En dan gaat het weer even over voetballen, want dat was afgelopen week wel anders.

Eigen visie

Sunday Oliseh staat niet meer voor de groep, maar Claudio Braga en clubicoon Kevin Hofland. "Natuurlijk merk je verschil tussen Oliseh en Hofland-Braga. Elke trainer heeft zijn eigen visie en als speler ga je daarin mee", zegt Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs.

Braga-Hofland

Een week geleden begon team Braga-Hofland aan project Fortuna. Tegen Telstar werd er na een aantal nederlagen onder grote druk gelijk gespeeld. Veel tijd om daarover te treuren, is er niet. Want vanavond wacht het duel tegen directe concurrent NEC.