Dit was het (turbulente) seizoen van Max Verstappen

Het seizoen van Max Verstappen verloopt tot nu toe teleurstellend... © ANP
Het had een veelbelovend seizoen moeten worden voor Max Verstappen. Maar het werd er één met veel problemen. Zeven keer wist hij niet te finishen. In Maleisië en Mexico maakte hij alles goed met een overwinning.
Grand Prix van Australië | 26 maart
Max Verstappen begon het raceseizoen met een nette vijfde plaats. Op het circuit in Melbourne irriteerde hij Lewis Hamilton enkele ronden, omdat de coureur van Mercedes Verstappen met geen enkele mogelijkheid kon inhalen. Lees meer.
Grand Prix van China | 9 april
Vanwege motorproblemen in de kwalificatie moest Max Verstappen in Sjanghai vanuit de achterhoede starten. Dankzij een super start en een fenomenale inhaalrace wist hij het podium nog te halen. Achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel eindigde hij als derde. Lees meer.
Derde plaats voor Max Verstappen in de Grand Prix van China. © ANP
Grand Prix van Bahrein | 16 april
Voor het eerst dit seizoen haalde Max Verstappen de finish niet. In de twaalfde ronde blokkeerden zijn remmen waardoor hij uit de bocht vloog en via de grindbak tegen de boarding botste. Einde race voor Verstappen. Lees meer.
Grand Prix van Rusland | 30 april
Op het circuit in Sotsji ging Max Verstappen op jacht naar de snellere Mercedessen en Ferrari's. Het lukte hem in 52 rondjes niet om echt dichtbij te komen, dus finishte hij als 'beste van de rest'. Een vijfde plaats bleek het hoogst haalbaar. Lees meer.
Grand Prix van Spanje | 14 mei
De verwachtingen voor de Grand Prix van Spanje waren dit keer hoog. Vorig seizoen wist Verstappen in Barcelona vriend en vijand te verrassen met zijn eerste overwinning in een Grand Prix. Zou hij dat een jaar later weer kunnen? Het antwoord kwam al na één rondje: nee. Na een botsing met Kimi Räikkönen ging de bolide van Verstappen al in de eerste bocht kapot. Een gebroken wielophanging betekende einde race. Lees meer.
Een botsing met Kimi Räikkönen betekende al in de eerste bocht einde race. © ANP
Grand Prix van Monaco | 28 mei
Vijf lijkt het magische getal voor Max Verstappen dit seizoen. Ook op het stratencircuit van Monaco kwam de Limburger niet verder dan de vijfde stek. Tot zijn eigen frustratie. Met een strategische pitstop hoopte hij Valtteri Bottas te kunnen passeren. Zijn plan mislukte echter en kostte hem uiteindelijk zelfs een plaatsje. Lees meer.
Grand Prix van Canada | 11 juni
Technische problemen zorgden voor een flinke teleurstelling in Canada. Op het circuit in Montreal gaf de Red Bull-bolide plotseling de geest. Verstappen reed op een tweede plek toen hij zijn Red Bull met accuproblemen in de elfde ronde aan de kant moest parkeren. "Ineens viel de power weg. Ik wilde gas geven, maar alles viel weg. Ik kon niets meer, zelfs niet communiceren. Het was helemaal ruk", zei een gefrustreerde Verstappen na afloop.Lees meer.
Een balende Max Verstappen keert terug in de pits na het voortijdig einde van zijn GP van Canada © ANP
Grand Prix van Azerbeidszjan | 25 juni
Ook in Azerbeidzjan wist Max Verstappen de finish niet te halen. Wederom begaf zijn Red Bull-bolide het. "Hier gaan we weer", riep een boze Verstappen over de boordradio. Door te weinig oliedruk moest de Limburger zijn wagen in de pit laten staan. Opnieuw een flinke teleurstelling voor de jonge Limburger. Lees meer.
Grand Prix van Oostenrijk | 9 juli
Voor de derde keer op rij haalde Max Verstappen de finish niet. Dit keer zorgde een crash voor een vroegtijdig einde van de race. In de eerste bocht tikte Daniil Kvyat Fernando Alonso aan. De McLaren-coureur ramde op zijn beurt Max Verstappen. Beide coureurs konden niet verder. Lees meer.
Voor de derde keer op rij haalde Max Verstappen de finish niet. © ANP
Grand Prix van Groot-Brittannië | 16 juli
Op het circuit van Silverstone maakte Max Verstappen een einde aan zijn reeks met teleurstellingen. Dankzij een klein beetje mazzel finishte hij als vierde. Op het droge circuit kwam de Red Bull topsnelheid tekort waardoor een vijfde plek het hoogst haalbaar leek. De race bleek echter een ware slijtageslag voor de banden. In de laatste race begaf de voorband van Vettel het waardoor Verstappen toch nog een plaatsje op kon schuiven. Lees meer.
Grand Prix van Hongarije | 30 juli
Een botsing met teamgenoot Daniel Ricciardo gooide in Hongarije roet in het eten voor Max Verstappen. Vanwege een tijdstraf van tien seconden moest de Limburger afhaken in de race voor het podium. Hij finishte uiteindelijk als vijfde. Ricciardo wilde na de race verhaal halen bij zijn teamgenoot. "Hier gaan we straks over praten. Als hij niet gewoon zijn fout toegeeft, hebben we een probleem", brieste hij. Verstappen koos na de race eieren voor zijn geld en gaf direct toe dat zijn actie niet zo handig was. Lees meer.
Grand Prix van België | 27 augustus
Max Verstappen heeft geen goede relatie met zijn thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit seizoen werd dat opnieuw bevestigd. Ondanks de grote hoeveelheid Nederlandse fans op tribunes mocht Verstappen niet schitteren. Sterker nog, na acht rondes is de race van de Limburger alweer voorbij. Hij moest zijn bolide vroegtijdig langs de kant parkeren met motorpech. Lees meer.
Grand Prix van Italië | 3 september
Pech blijft Max Verstappen dit seizoen achtervolgen. Ook in de Grand Prix van Italië kreeg de Limburger ermee te maken, al wist hij dit keer desondanks toch de finish te halen. "Een lekke band in de derde ronde en dat meteen een pitstop, dan is het over. Felipe Massa heeft mijn race verziekt", jammerde Verstappen na afloop. Massa verklaarde na de race juist dat de Red Bull-coureur een ongelukkig moment koos om in te halen en daarmee zelf verantwoordelijk was voor de touché. Verstappen eindigde de race als tiende. Lees meer.
Grand Prix van Singapore | 17 september
De Grand Prix van Singapore eindigde voor Max Verstappen in één groot drama. Na een geweldige kwalificatie mocht hij vanaf de tweede plek starten. Tien seconden later was zijn race echter alweer voorbij. De Limburger kwam klem te zitten tussen de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel. Dat betekende einde wedstrijd voor alle drie de coureurs. Lees meer.
Max Verstappen in de sandwich tussen de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel. © ANP
Grand Prix van Maleisië | 1 oktober
Op het circuit in Maleisië wist Max Verstappen zijn seizoen weer goed te maken. Na een sensationele inhaalmanoeuvre op Lewis Hamilton bekroonde hij een sterke solorace met de overwinning. Het is zijn tweede Grand Prix-zege in zijn carrière tot nu toe. Helemaal verdiend. Lees meer.
Grand Prix van Japan | 8 oktober
In Japan zette hij een week later zijn succes voort door achter Lewis Hamilton als tweede over de finish te komen. In de slotfase leek Verstappen nog een klein kansje te krijgen op de overwinning vanwege bandenproblemen bij Hamilton, maar tot een inhaalactie kwam het uiteindelijk niet. Lees meer.
Tweede plaats voor Max Verstappen in Japan, net achter Lewis Hamilton. © ANP
Grand Prix van Amerika | 22 oktober
Max Verstappen lijkt de ellende van het begin van het seizoen nu definitief achter zich te hebben gelaten. Ook in Austin deed de Limburger mee om een plek op het podium. Even leek hij zelfs een derde plaats binnen te slepen, maar door een tijdstraf van vijf seconden viel hij toch na de finish toch nog van het podium af. Lees meer.
Grand Prix van Mexico | 29 oktober
Het turbulente seizoen van Max Verstappen kreeg in Mexico een tweede hoogtepunt. De Red Bull-coureur wist er zijn derde zege van zijn carrière binnen te slepen. Met een fantastische start legde hij de basis voor zijn tweede overwinning van dit seizoen. Vettel en Hamilton deden vervolgens de rest door elkaar te raken en hun bolides daarbij te beschadigen. Lees meer.
Voor de tweede keer dit seizoen mag Verstappen op de hoogste trede plaatsnemen. © ANP
Grand Prix van Brazilië | 12 november
In Brazilië zat er voor Max Verstappen net geen podiumplek in. Zijn bolide miste de snelheid voor een aanval richting de prijzen. Uiteindelijk moest de Limburger genoegen nemen met een plekje achter beide Mercedessen en Ferrari's. En daar was hij toch wel een beetje teleurgesteld over. Lees meer.
Grand Prix van Abu Dhabi | 26 november
De laatste race van het F1-seizoen was voor Max Verstappen een 'saaie' race. Hij startte vanaf de zesde positie en reed vrijwel de hele race achter de Fin Kimi Raikkonen. Doordat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uitviel, kwam de Limburger als vijfde over de finish. Na afloop was Verstappen redelijk positief over de wedstrijd. "Ik had geen problemen tijdens het rijden, maar het is gewoon een lastig circuit op in te halen."
Ondanks de pech die Verstappen dit seizoen heeft gehad, kijkt hij vol goede moed naar komend seizoen. "Komend jaar ga ik minimaal drie overwinningen binnenslepen."
De eerste race van 2018 wordt gereden op zondag 25 maart op het circuit van Australië.