Rob Ehrens tevreden over optreden springruiters

Rob Ehrens. © L1
De Nederlandse springruiters hebben in Rome goed gepresteerd bij de FEI landenwedstrijd. De equipe van de Weerter bondscoach Rob Ehrens eindigde achter Italië op de tweede plek.
Nederland verzamelde dertien strafpunten, 4 meer dan gastland Italië. Ierland en Spanje belandden met zeventien strafpunten gezamenlijk op de derde plaats.

Gelukkig

"Hier staat een gelukkige coach"', liet Ehrens weten. "Het was een heel mooie en spannende strijd. Toen de derde Italiaan vijf strafpunten kreeg in de tweede manche ging de wedstrijd weer open. Mijn ruiters hebben als tijgers gevochten. Ze kunnen wel met de druk omgaan."
Ehrens doelde op Gerco Schröder, Jur Vrieling en Marc Houtzager. De ruiters wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam als eerste van het team voor het resultaat had gezorgd dat geschrapt mag worden.

Flutfoutjes

Nederland en Italië gingen na de eerste manche gezamenlijk aan de leiding met vier strafpunten. "In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand bij het CHIO in Rotterdam niet hebben'', blikte Ehrens vooruit.