Jansen en Werker in basis bij Roda JC

Anco Jansen en Daryl Werker starten dinsdagavond (20:00 uur) in het bekerduel tegen PSV in de basis van Roda JC.
Jansen was om disciplinaire redenen niet opgenomen in de selectie voor het duel van afgelopen vrijdag tegen RKC. De 20-jarige Werker verschijnt voor de eerste keer in een officiële wedstrijd van de hoofdmacht aan de aftrap.

Spitsen

Doelman Bram Verbist staat, net als in de voorgaande bekerduels, zoals afgesproken zijn plaats af aan Benjamin van Leer. Behalve Guy Ramos en Brian Jacobs moeten ook Johan Plat en Frank Demouge de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De twee spitsen hebben een blessure overgehouden aan de ontmoeting in Waalwijk.

Goed gevoel

Trainer René Trost speelde eerder met de gedachte meer wijzigingen aan te brengen, zoals hij eerder deed in de bekerduels tegen Heerenveen en Sparta. "Het zou alleen niet zo rigoureus zijn als toen, want dat kun je niet maken tegen PSV."

Eerherstel

De keuze om het aantal aanpassingen te beperken tot drie is ook een gevolg van de nederlaag van vrijdag. Trost: "De spelers krijgen de kans op zoek te gaan naar eerherstel. Het is belangrijk, ongeacht het resultaat, met een goed gevoel van het veld te stappen."
In de Limburgse kranten van dinsdag gaat Trost in op de vraag of het bekertreffen tegen PSV kort na de afstraffing door RKC en vlak voor de derby tegen Fortuna Sittard op het juiste moment komt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!