Team Max Verstappen krijgt nieuwe naam

© Twitter/Max Verstappen
De geruchten zijn bevestigd. Aston Martin wordt in 2018 naamsponsor van Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen gaat verder onder de naam 'Aston Martin Red Bull Racing'.
Dat bevestigt Red Bull Racing maandagmorgen.

Geruchten

De geruchten dat Aston Martin zich als naamsponsor aan de renstal ging verbinden, hingen al even in de lucht. Sinds 2016 staat de naam van de automaker al op de bolides van Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook werkte Red Bull Racing nauw met Aston Martin samen voor de ontwikkeling van de hypercar Valkyrie.

'Motoroorlog'

Naast de nieuwe naamsponsoring, gaat de samenwerking nog verder. In Milton Keynes, waar Red Bull is gevestigd, komt een nieuw gebouw waar 110 werknemers van Aston Martin komen te werken. Daarmee wordt gespeculeerd dat de automaker in 2021 ook motoren voor de F1-wagens gaat leveren.
Maar dat is volgens Andy Palmer, directeur van Aston Martin, nog ver weg. "We zijn erg geïnteresseerd in de motordiscussie, maar we stappen alleen in de Formule 1 als de omstandigheden juist zijn. We zijn niet uit op een motoroorlog."