Goud en brons voor dartster Anca Zijlstra op WK

Anca Zijlstra (rechts) won twee medailles op het WK darts. © Facebook / Anca Zijlstra
De Heerlense Anca Zijlstra heeft op het wereldkampioenschap darts in Japan, van dartsbond WDF, een gouden en bronzen medaille veroverd.
Zaterdag legde ze met het Nederlandse damesteam beslag op de wereldititel, terwijl ze eerder deze week als derde eindigde in het dubbelspel met partner Vanessa Zuidema.

Overall wereldkampioen
De goede prestaties van de andere twee dames zorgden er tevens voor dat het Nederlands team zich 'overall wereldkampioen' mag noemen. Dat gebeurde in de historie slechts één keer eerder.

Reuzendoder
De vier Nederlandse dames hadden zich voor de finale van het teamonderdeel geplaatst na zes overwinningen tegen grote dartslanden als Rusland en Japan. In de finale tegen Zweden (9-6) gooide Zijlstra de beslissende dubbel. Samen met Zuidema sleepte Zijlstra donderdag ook al brons binnen; in de halve finale bleek Ierland net te sterk.

Van Barneveld
Op het WK van de World Darts Federation strijden 31 landen om titels in verschillende categorieën. Het toernooi wordt tweejaarlijks gehouden. In het verleden kende het toernooi vooral bij de mannen bekende winnaars, zoals Raymond van Barneveld en Martin Adams.