Kwiatkowski wint vijftigste Amstel Gold Race

Michal Kwiatkowski wint de vijftigste editie van de Amstel Gold Race. © Jack Kochanowski
De Pool Michal Kwiatkowski heeft de jubileumeditie van de Amstel Gold Race op zijn naam gezet. In een sprint versloeg de renner van Etixx-Quick Step zijn concurrenten.
De wereldkampioen won in een spannende slotkilometer de sprint van Matthews en Valverde.

Cauberg

Philippe Gilbert opende de aanval op de Cauberg, een paar kilometer voor de streep. Maar zijn benen waren niet sterk genoeg. Hij werd gegrepen door een achtervolgende groep van ongeveer 15 renners. Kwiatkowski bleek vlak voor de meet de snelste.

* Bekijk een fotoserie over de 50e Amstel Gold Race

Na afloop zei de Pool: "Wanneer je boven aan de Cauberg bent, moet je nog iets van frisheid over hebben. Dat leerde ik vorig jaar op deze plek. Want het probleem met de Gold Race is dat je twee keer moet sprinten, dus je krachten moet verdelen."

* Beluister het finishverslag (52 sec.) van L1-wielercommentator Sander Kleikers
Verslag van de slotfase door L1-wielercommentator Sander Kleikers

Kopgroep

Een kopgroep van zes man, onder wie de Nederlanders Timo Roosen en Mike Terpstra, domineerde urenlang de koers. Zij werden 37 kilometer voor de finish ingerekend. Verschillende renners probeerden vervolgens te onstnappen.

Onder anderen Tourwinnaar Nibali nam even de leiding en kreeg een aantal mannen mee. Simon Clarke reed later nog even solo aan kop, maar ook zijn poging strandde.

Reacties Limburgers

Lees hier de reacties van de Limburgse renners Tom Dumoulin, Wout Poels en Roy Curvers.

* De finale van de Amstel Gold Race (de laatste 30 km) wordt deze zondagavond integraal herhaald op L1TV, vanaf 20.40 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!