Huntelaar klaar met kunstgras na VVV-uit

Het is nog niet het seizoen van Huntelaar: tegenvallende prestaties en voetballen op kunstgras. © ANP
Klaas-Jan Huntelaar heeft het helemaal gehad met voetballen op kunstgras.
De spits van Ajax was na de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo duidelijk over de fabrieksvelden: weg ermee.

Brandende voeten
Omdat het nogal warm was tijdens de confrontatie tussen de gewezen kampioen en promovendus VVV-Venlo, werd het kunstgrasveld ook heet. "Je voeten branden gewoon weg aan de onderkant", zegt hij tegen Fox Sports. Ik ben er geen voorstander van. Veel te warm. Je ziet ook dat de bal niet rolt. Als je een steekbal wilt geven, moet je bijna schieten."

Drie voetbalvelden
Later slingerde hij nog een tweet de wereld in, waarin hij met een knipoog gratis grasvelden aanbood. Geïnteresseerde clubs mogen zich bij zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer melden.

Dramatisch
Overigens was Huntelaar niet de enige Ajacied die iets te klagen had. Collega Frenkie de Jong noemde de grasmat van VVV-Venlo 'dramatisch' tijdens een vraaggesprek met AT5. "De bal gaat niet snel, over lange afstand passen remt de bal alleen maar af, je voeten doen pijn...'

Economische redenen
Maurice Steijn, trainer van de Venlonaren, begrijpt de frustratie in het Amsterdamse kamp. "Ik ben ook een voorstander van echt gras", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "VVV heeft echter wegens economische redenen voor kunstgras gekozen. En daar moeten wij mee dealen."