Roda-icoon Arnold 'Nol' Hendriks overleden

© L1
Roda-icoon en textielbaron Nol Hendriks is overleden. Dat bevestigt Roda-directeur Wim Collard.
"Ik heb het bericht vanmorgen ontvangen", zo laat hij weten. Vorige week werd Hendriks getroffen door een hersenbloeding, waarna hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Daar is hij nu gestorven.

Zware hersenbloeding treft Roda-mecenas Nol Hendriks

Fortuin

De in Renkum geboren ondernemer kwam na de Tweede Wereldoorlog naar Heerlen, waar hij eerst als mijnwerker aan de slag ging. Begin jaren zestig begon hij een carrière als handelaar in textiel, waarmee hij miljoenen verdiende.

Roda

Begin jaren tachtig verlegde Hendriks zijn aandacht naar voetbalclub Roda. Met zijn kapitaal financierde hij de aankoop van spelers, die hij voor een deel zelf scoutte. Ook trad hij toe tot het bestuur van de Kerkraadse club en werd hij lid van de raad van commissarissen. Hendriks was ook een van de drijvende krachten achter de bouw van het Parkstad Limburg Stadion waar de Kerkraadse club tegenwoordig speelt.

Pensioen

In 2006 trok Hendriks zijn handen af van Roda JC omdat hij niet altijd op een lijn zat met de andere bestuursleden. Een maand geleden deed hij definitief afstand van zijn modewinkels.

Nol Hendriks is tachtig jaar geworden.
L1 TV zendt zaterdagavond om 18:00 uur een documentaire uit over de overleden Nol Hendriks.