Roda-aanwinst Väyrynen over twee weken speelklaar

© L1 / Roda JC
Roda JC verwacht dat haar nieuwe 'nummer negen', Tim Väyrynen, over maximaal twee weken wedstrijdfit is.
De Finse spits was transfervrij sinds zijn contract bij Hansa Rostock afliep, maar trainde in de zomermaanden wel door.

Kleine trainingsachterstand

Dat deed Väyrynen vooral in zijn vaderland bij FC Honka, de club waarvoor hij tussen 2009 en 2014 uitkwam. Toch zal de centrumaanvaller een kleine trainingsachterstand moeten inlopen voordat hij in wedstrijden van waarde kan zijn voor zijn nieuwe club. Roda JC treft vrijdag FC Twente, waarna volgende week met NEC opnieuw een zware tegenstander wacht. Die duels lijkt Väyrynen dus aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Troeven

De Fin heeft in Kerkrade voor één seizoen, plus een optie voor een extra seizoen, getekend. "Daarmee hebben we de troeven in eigen handen", zegt Roda-directeur Harm van Veldhoven tegen L1. "We kijken samen met Tim welke stappen hij en wij maken. We weten nu nog niet waar we volgend jaar staan." Daarbij speelt ook een rol of Roda JC weet terug te keren in de Eredivisie.

Voorzetten

Met de 1 meter 92 lange Väyrynen beschikken de Kerkradenaren nu in ieder geval over een ander type speler dan de aanvallers die Robert Molenaar al tot zijn beschikking had. "Het geeft ons andere mogelijkheden", erkent Van Veldhoven. "Met de huidige aanvallers is het moeilijker om iets te forceren. Met Tim in de punt kun je de bal ook via voorzetten vanaf de zijkant in het zestienmetergebied brengen."

Concurrentie

Met de aangetrokken Chance Simakala en de bijzonder trefzekere Mario Engels, die verantwoordelijk was voor alle vier de Roda-goals in de eerste twee wedstrijden, lijkt er met de komst van Väyrynen haast sprake van een luxeprobleem voor de twee spitsposities. "Die concurrentie moet er echter zijn om sterk te kunnen presteren", concludeert Van Veldhoven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!