Roda-geldschieter Korotaev moet langer in cel blijven

© ANP
Roda-geldschieter Aleksei Korotaev blijft voorlopig vastzitten.
De rechter in Dubai heeft dinsdag het verzoek om de zakenman op borgtocht vrij te laten verworpen, zo meldt De Limburger.

Ongedekte cheque

De steenrijke Zwitsers-Russische zakenman zit al een half jaar in een Emiratische gevangenis. Het bedrag van bijna 71 miljard dirham oftewel 17,7 miljoen euro stond op een ongedekte cheque die zou zijn uitgeschreven door de man die zich begin dit jaar opwierp als redder van Roda JC.

Vervalst bewijsmateriaal

Volgens de advocaat van Korotaev zijn de beschuldigingen gebaseerd op vervalst bewijsmateriaal. De aangifte tegen Korotaev werd gedaan door Helin International uit Ras al Khaimah, net als Dubai een van de zeven emiraten in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf is een tussenpersoon voor investeerders die zaken doen met AK Investment Holdings, het bedrijf van Korotaev.
De strafpleiter van Korotaev heeft de rechter dinsdag stukken overhandigd waarin Helin wordt beschuldigde van 'criminele activiteiten.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!