Drukte verwacht bij Ridderronde vanwege komst Dumoulin

Tom Dumoulin. © ANP
De organisatie van de Ridderronde in Maastricht verwacht woensdagavond veel extra publiek nu publiekslieveling Tom Dumoulin aan de start verschijnt.
"Ik denk dat Tom wel een speciale aantrekkingskracht heeft op Maastricht. Je merkt dat wel in de kaartaanvraag van de sponsoren", zo zegt Raoul van Dort van de organisatie.

Prijskaartje

Lange tijd was het onzeker of de organisatie voldoende geld had om de Giro-winnaar naar zijn eigen stad te halen. De organisatie had geen 32.000 euro beschikbaar voor de toprenner. "Het was een punt van zorg om dit voor elkaar te krijgen. De Ridderronde is één van de zoveel evenementen, en dan eet je met meer evenementen uit dezelfde ruif".

Strukton

Op de valreep lukt het dan toch: "We hebben wel extra ons best moeten doen, en een beetje geluk moet hebben. En dat hadden we, Strukton heeft het grootste gat gedicht. En toen hebben ook andere sponsoren een beetje extra gedaan".

Meer budget

Voor de komende jaren houdt de organisatie er rekening mee dat ze meer budget aan moeten trekken om het deelnemersveld in Maastricht aantrekkelijk te houden.

Beelden

De start is live te zien op de Facebookpagina van L1. Beelden van de Ridderronde zijn later in de avond te bekijken op 1Limburg.