Roda JC hengelt verdediger Verburgh binnen

© Roda JC
Roda JC heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Niels Verburgh (20) komt over van Club Brugge. De Belgische verdediger tekent een tweejarig contract in Kerkrade.
Verburgh komt het beste tot zijn recht als centrale verdediger, maar kan ook op het middenveld uit de voeten.Zeer tevreden

De mandekker had nog een eenjarig contract bij Club Brugge. Het is niet bekend of Roda JC dat heeft afgekocht. "Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC. Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Laatste stap

Verburgh speelde voor verschillende nationale jeugdelftallen. Hij doorliep de jeugdopleiding van landskampioen Club Brugge en speelde namens de hoogste jeugdafdeling ook in de Youth League, de juniorenversie van de Champions League. Verburgh speelde echter nooit in het eerste elftal van de club en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren, waarvoor hij negen wedstrijden speelde.

Eerder kwam de transfervrije keeper Tom Muyters al naar degradant Roda JC. Van Veldhoven kondigde eerder aan nog vier tot vijf versterkingen te willen halen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!