Post en videoscheidsrechter loodsen VVV voorbij Willem II

© Daniël van den Berg
VVV-Venlo heeft bij de seizoensouverture direct drie punten weten te pakken. Op bezoek bij Willem II werd met 0-1 gewonnen.
De ploeg van Maurice Steijn had het zwaar in Tilburg, maar hield op knappe wijze stand.

Kruising

VVV-goalie Lars Unnerstall moest al snel redding brengen op schoten van Elmo Lieftink en Diego Palacios. De Venlonaren reageerden daarop met twee dreigende vrije trappen, maar die waren niet doeltreffend. Dat was Danny Post halverwege de eerste helft wel, want van buiten het zestienmetergebied vond hij met een gekruld schot de kruising: 0-1.

Standaard

De VVV-captain had zijn doelpuntentotaal én de score enkele minuten later kunnen verdubbelen, maar ditmaal mikte hij naast het doel. Daarna trokken de manschappen van Maurice Steijn zich enigszins terug, zonder dat Willem II daar gebruik van maakte. De Tilburgers voerden de druk wel op via een aantal standaardsituaties, maar kwamen voor rust niet tot een uitgespeelde kans.
VVV-aanvoerder Danny Post viert zijn treffer tegen Willem II. © Daniël van den Berg

Lat

In de tweede helft begon het bij VVV wél te kraken en speelde de wedstrijd zich steeds meer op de Venlose helft af. Het was bijna nota bene een VVV'er die Willem II aan een goal hielp, maar Chris Kum zag de door hem van richting veranderde bal tot zijn opluchting op de lat boven Lars Unnerstall ploffen. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden.

Videoscheidsrechter

Twintig minuten voor tijd wist Fran Sol dan toch Unnerstall te kloppen, waarmee de 1-1 een feit leek. De videoscheidsrechter, nieuw in dit Eredivisie-seizoen, hielp scheidsrechter Rob Dieperink echter uit de brand, want uit de beelden bleek dat de spits de bal met de hand raakte. Het teleurgestelde Willem II moest zodoende opnieuw op jacht naar een goal en zag Daniel Crowley nog de paal raken, maar VVV overleefde de slotfase.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!