Limburgse junior-triatleten niet in voorhoede in Rotterdam

© iStock
De Limburgse triatleten Finn Timmermans en Youri Keulen hebben in de finalewedstrijd van de ITU wereldseries geen rol van betekenis kunnen spelen.
Finn Timmermans uit Broekhuizenvorst werd in Rotterdam 42e en Youri Keulen legde beslag op de 53e plaats. De Australiër Matthew Hauser won de wedstrijd voor de Portugees Vasco Vilaca en de Brit Ben Dijkstra.

Starten in Rotterdam

Timmermans had zich bij het EK in Oostenrijk al voor de wedstrijd in Rotterdam geplaatst, Youri Keulen hoorde donderdag pas dat hij door het wegvallen van enkele deelnemers toch in Rotterdam kon starten.

Goed begin

Keulen begon goed aan de wedstrijd, maar kreeg na 750 meter zwemmen zijn zwempak niet uit. "Dat bleef achter de chip hangen en daardoor verspeelde ik wat tijd", vertelde de triatleet uit Spaubeek tegen L1.

Achterstand goed fietsen

"Ik moest met achterstand aan het fietsen begonnen, haalde de groep met een flinke inspanning in, maar kon me op het enorm bochtige en smalle parcours niet naar voren werken", zegt Keulen. "De 53e plaats was het maximaal haalbare. Ik had op meer gehoopt en zal me met dat resultaat tevreden moeten stellen."