Wereldbekerwedstrijd mennen voor vierspannen in Maastricht

© ANP
Jumping Indoor Maastricht (JIM) krijgt komend jaar een wereldbekerwedstrijd mennen voor vierspannen erbij.
Het is voor het eerst dat Maastricht die wedstrijd organiseert. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend bij de Internationale Menwedstrijden in Horst.

Voorloper

De mensport is in opkomst in Nederland en Limburg wil daarin vooroplopen. In september wordt in Horst al het WK enkelspannen georganiseerd en over twee jaar het WK voor vierspannen.

'Spectaculair'

Bondscoach Harry de Ruijter uit Kessel is blij met de komst van de wereldbekerwedstrijd naar Maastricht. "Dat wordt een spectaculair onderdeel voor JIM en voor het grote publiek een fantastische manier om kennis te laten maken met onze mooie tak van sport."

Vier sterren

De organisatie van JIM maakte zaterdag ook bekend dat de wedstrijdstatus wordt verhoogd van drie naar vier sterren. Het op één na hoogste niveau. Daarmee wordt bij de springruiters nog een sterker deelnemersveld verwacht dan voorheen.
"Wij zijn een ambitieuze wedstrijd en willen hogerop met JIM. Het is mooi dat dat dit jaar is gelukt", zegt directeur Frank Kemperman van JIM. JIM wil wellicht volgend jaar al die maximale vijf-sterrenstatus halen, het hoogste niveau ter wereld.
Jumping Indoor Maastricht wordt gehouden op 23, 24 en 25 november in MECC Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!