Peru schiet WK-sprookje Van Marwijk aan flarden

© ANP
Het WK in Rusland eindigt voor trainersduo Bert van Marwijk-Mark van Bommel en hun Australië al naar drie wedstrijden. Een 2-0 nederlaag tegen Peru gaf the Socceroos het laatste zetje richting het vliegveld.
Drie wedstrijden in de poulefase leverden de Australiërs precies één punt op. Na een nederlaag tegen een Frankrijk en een remise tegen Denemarken moest er van Peru worden gewonnen om de knock-out fase te bereiken.Haperende productie

Net als in de wedstrijden tegen Frankrijk en Denemarken was de ploeg van Van Marwijk dinsdag zeker niet de mindere, maar haperde de doelpuntenproductie. In totaal wist Australië dit toernooi twee keer te scoren; twee keer had de ploeg daar een strafschop voor nodig. Peru was stukken scherper voor het doel. André Carrillo en Paolo Guerrero maakten de doelpunten.


Naar huis

Met het vertrek van Australië gaat ook de enige Limburgse enclave naar huis. Van Marwijk kan op zoek naar een nieuwe baan, daar al voorafgaand aan het WK was besloten dat hij
the Socceroos
alleen tijdens het toernooi zou coachen. Schoonzoon Van Bommel kan zich nu volledig focussen op PSV, waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer. Ook assistent-trainer Roel Coumans mag zich op nieuwe uitdagingen storten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!