Lions verliest in slotfase van Achilles Bocholt

© iStock
OCI Lions heeft de topper in de BeNe-League verloren. Achilles Bocholt won met 30-33 van de Sittardse ploeg, die de winnende club lang kon bijbenen.
Lions kwam snel op voorsprong, maar na tien minuten was de stand weer gelijk.

Tijdstraf
Lions wist daarna een gat van vijf treffers te slaan. Een tijdstraf van Ivo Steins bood Bocholt de kans de achterstand te verkleinen, maar Lions stond bij rust met 17-14 voor.

Tweede helft
Bocholt begon sterk aan de tweede helft een kwam terug tot 19-19. Lions nam opnieuw afstand, maar halverwege de tweede helft hadden de Belgen de achterstand weggewerkt en kwamen zij voor het eerst op voorsprong. Lions kon de tegenstander volgen, maar het gat niet dichten. In de slotfase wisselde Lions keeper Luuk Hoiting voor een extra veldspeler. Dat bleek een foute beslissing, want Bocholt nam nog meer afstand.