Verstappen en Red Bull zwaaien Renault uit

© ANP
Vanaf 2019 worden de Formule 1-auto's van Red Bull voorzien van een Honda-motor; het in 2018 aflopende contract met Renault wordt niet verlengd.
Overigens komt het initiatief om niet te verlengen van de Franse motorproducent.

Pech
Dit Formule 1-seizoen zijn de prestaties van de Renault-motor veelbesproken. Red Bull-coureur Max Verstappen viel in zes races uit en niet zelden was een motorisch probleem de oorzaak. Daardoor groeide de kritiek op de Franse motorbouwer.

Contract
Hoewel beide partijen ook betere tijden kenden, tussen 2010 en 2013 behaalde Sebastian Vettel vier wereldtitels namens Red Bull met een Renault-motor, komt er nu dus een einde aan het huwelijk. Na afloop van het contract, eind 2018, stapt Red Bull volgens verschillende Duitse media over naar Honda.

Verstappen
Of Verstappen de omschakeling van Renault naar Honda nog gaat meemaken, is de vraag. Hij heeft een contract tot eind 2019 en zal in principe minstens een jaar met een Japanse motor rijden. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft eerder de verwachting uitgesproken dat Verstappen zijn contract uitdient.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!